Projekt REACT u Hrvatskoj

REACT

Općine Breznički Hum i Gornja Rijeka će u utorak i srijedu 24. i 25. listopada biti partneri domaćini dvodnevnog događanja u sklopu provedbe projekta REACT (Reactivating European citizenship: a network of inclusive towns).

Projekt REACT vodećeg partnera ANCI Abruzzo - regionalnog predstavnika udruge talijanskih općina financiran je iz fondova Europske unije kroz program Europa za građane. Uz vodećeg partnera u projektu sudjeluje i 10 partnera iz Albanije, Belgije, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije i Švedske.

Cilj projekta je razviti suradnju po pitanjima državljanstva, smanjenja etničkih stigmi, integracije migranata i interkulturnog dijaloga, stvarajući jezgru tematske mreže koja će se s vremenom proširiti na nove partnere, uspostaviti oblike dugotrajne suradnje i ojačati interakciju između gradova i općina i institucija EU-a.

U provedbi projekta planirano je održavanje 8 međunarodnih događaja s projektnim aktivnostima planiranim tako da bi se sudionicima omogućilo da raspravljaju te razmjenjuju ideje i iskustva kako bi poboljšali i unaprijedili svoje lokalne akcije te ih kasnije primijenili na razini EU.

Više o projektu možete pronaći na stranicama projekta: www.reactcitizen.eu/